Shirin-Yoku

Onze honden

 

We hebben een reu met roeppnaam Malisj van 7 februari 2015 (Stamboomnaam Umi van de Mulligenvree) en een teef met de roepnaam Tsjara (stamboonnaam: 'Kinuyo Kurenai no Kaze') van 25 oktober 2017. Beiden zijn 'puur natuur', dus geen castratie of sterilsatie toegepast. Samen gaat het goed, waarbij de kleinste  (Tsjara) wel de baas van de twee is. 

Akita's staan bekend om hun trouwheid, karakter en (veelal) afstandelijkheid t.o.v. vreemden. Trouw zijn ze zeker en karakter zit er voldoende in. Dat laatste maakt 't dat loslopen en omgang met andere honden met beleid moet plaatsvinden. De eigenzinnigheid en zelfstandigheid van Malisj is dermate dat hij vaak aan de lijn moet. Wel kunnen we met reuen van de buren lopen, zonder dat er vechtpartijen uitbreken, wel corrigerend gebrom). Ook een bezoek aan de horeca is goed mogelijk, Malisj zoekt zijn plek (liefst onder een tafel) en ligt in alle rust.

Tsjara is thuis een knuffelhond. Bij lopen is ze redelijk gehoorzaam en kan redelijk goed loslopen. Naar andere honden zie je het dominante karakter van de Akita naar boven komen en met omgang met andere honden is ze minder sociaal. Bij haar loopse periodes (2 keer per jaar, 2 a 3 weken) is het een paar dagen voorzichtig zijn met Malisj zijn driften, maar tot heden is dat goed gelukt.

Allebei hebben een stamboom en zijn ze afkomstig van fokkers die fokken conform de Raad van Beheer en zijn aangesloten bij rasvereniging Nippon Inu.


Meer informatie over het ras Akita vind je op de site van Nippon Inu onder https://nipponinu.nl/akitarasstandaard

Tsjara als moeder

We fokken volgens de regels van de Raad van Beheer en de rasvereniging Nippon Inu. Dat houdt in dat Tsjara is getest op Ecvo, HD en Patella Luxatie. We hebben met Tsjara shows gelopen (dat is een eis van de rasvereniging) met prima resultaten. De uitleg van deze testen kun je vinden op https://www.houdenvanhonden.nl/ en de nadere eisen van de enige bij de raad van Beheer aangesloten rasvereniging voor van oorsprong Japanse honden op https://www.nipponinu.nl/

Voor een aantal uitslagen van de gezondheidstesten kun je zoeken op https://www.houdenvanhonden.nl/generaties-gezondheid-online/

Vul dan Tsjara's stamboomnaam in, die is  'Kinuyo Kurenai no Kaze'. en voor de vader Antai Tochishiro Ken  

 

E-mailen
LinkedIn