Shirin Yoku
Akita kennel in Flevoland

Pups

In 2021 heeft Tsjara een nestje gehad met als dekreu Antai  Tochihiro Ken (https://www.kishu.nl/index.php/home/mijn-honden).  Omdat er complicaties waren bij de geboorte is bij de dierenarts de keizersnee uitgevoerd. Helaas zijn alle 6 pups voor of kort na de geboorte overleden. Na deze ervaring hebben we ervoor gekozen om niet meer met Tsjara te fokken. We hebben, in samenspraak met Monique van Gestel (eigenaresse dekreu) met Jade een nieuwe teef aangeschaft en we zijn heel blij met haar. Haar karakter is lief (ook met andere honden), terughoudend naar nieuwe mensen, Jade is een speelse hond die oprecht blij kan zijn. Niet bang voor de oudere broer en zus en ze plaagt hen gewoon. Ze laat niet over zich heen lopen.


De verplichte testen op erfelijkheid heeft Jade met goed gevolg doorstaan: zie op houdenvanhonden.nl, en zoek op F'Jade Tochihiro ken voor de resultaten van HD, ECVO en Patella luxatie. Fade heeft wel een AI gen in zich, ze is drager, wat betekent dat we een vrije reu (heeft het gen niet) er tegenover hebben gezet.


Wij fokken op basis van het eisen en regels van rasvereniging Nippon inu.In augustus 2023 verwachten wij het eerste nestje van Jade.